empty

Biografie

Trijntje Muys-Kroon werd in 1944 in Bergen NH geboren. Na een studie pedagogiek werkte zij tot 1986 in het onderwijs. Daarna is zijn zich gaan toeleggen op de techniek van het aquarelleren door middel van intensieve cursussen bij docenten uit binnen- en buitenland o.a.: Hélène Bueno, Hamo Fejzic (Bosnie), Ron Ranson (Engeland), Frank de Mulder en Wim Hertoghs (Belgie)en uit Nederland Gerard van de Weerd, Herman van Hoogdalem, Pauline Kick, Rene Jansen, Sjoerdtje Hak, Paul Tieke en Irma van de Zande.

"Het belangrijkste in een aquarel is voor mij het licht en de contrasten in transparante kleurtonen en kleursluiers. Daarbij is het creëren van sfeer een essentieel onderdeel. In zowel de landschappen als stillevens gaat het om een intieme weergave van de werkelijkheid. De werkelijkheid is altijd mijn uitgangspunt, maar de ontstane aquarel laat dit soms slechts ten dele zien. De objecten zijn meestal niet scherp omlijnd, maar vloeien in zorgvuldig opgebrachte kleurvlakken in elkaar over."

Sinds 2000 was zij ingeschreven bij het Centrum voor Beeldende Kunst in Assen. Dat Centrum is een paar jaar geleden gestopt. Nu is er in Assen een kunstuitleen in warenhuis Van der Veen. De werken van Trijntje zijn nu terug in haar galerie.

In 2010 werd ze lid van de Stichting Beeldend Collectief Drenthe. Bij deze organisatie is zij niet meer betrokken. Haar aandacht verlegt zich nu naar contacten met internationale aquarellisten.

In 2016 is zij lid geworden van de Nederlandse afdeling van " International Watercolor Society, IWS holland".  Deze stichting stelt zich ten doel om de aquarel meer onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Dit doet zij o.a. door schilderdagen te organiseren waar ook demonstraties gegeven worden. Tevens kunnen leden deelnemen aan exposities die georganiseerd worden.

In 2019 is een grote expositie gerealiseerd in Gouda. Deze expositie vond plaats in het toonaangevende cultureel centrum "Arti Legi" in het historisch centrum van Gouda. Ongeveer 80 aquarellisten uit binnen- en buitenland toonden  daar hun werk. Een aantal internationale Masters konden daar ook een workshop geven. Trijntje was aanwezig en werd door de demonstraties en een workshop "Portret" enorm gestimuleerd.

UITGESTELDE EXPOSITIE VAN DE IWS :

De geplande tentoonstelling in het Weefhuis in Zaandijk van 10 t/m 13 april 2020 gaat niet door.

Deze expositie is uitgesteld tot het Pinksterweekend, van 22 t/m 24 mei. 2021.

OP DIT MOMENT IS HET HELAAS NOG NIET ZEKER OF HET KAN DOORGAAN.

 

 

Atelier de Garage

Achter de Hoven 12

7991 AD  Dwingeloo

Nieuws

  • Trijntje heeft een boek geschreven met de titel ODE AAN DE AQUAREL - Lees verder...