empty

Biografie

Trijntje Muys-Kroon werd in 1944 in Bergen NH geboren. Na een studie pedagogiek werkte zij tot 1986 in het onderwijs. Daarna is zijn zich gaan toeleggen op de techniek van het aquarelleren door middel van intensieve cursussen bij docenten uit binnen- en buitenland o.a.:
Hamo Fejzic (Bosnie), Ron Ranson (Engeland), Frank de Mulder en Wim Hertoghs (Belgie)en uit Nederland Gerard van de Weerd, Herman van Hoogdalem, Pauline Kick, Rene Jansen, Sjoerdtje Hak, Paul Tieke en Irma van de Zande.

"Het belangrijkste in een aquarel is voor mij het licht en de contrasten in transparante kleurtonen en kleursluiers. Daarbij is het creëren van sfeer een essentieel onderdeel. In zowel de landschappen als stillevens gaat het om een intieme weergave van de werkelijkheid. De werkelijkheid is altijd mijn uitgangspunt, maar de ontstane aquarel laat dit soms slechts ten dele zien. De objecten zijn meestal niet scherp omlijnd, maar vloeien in zorgvuldig opgebrachte kleurvlakken in elkaar over."

Sinds 2000 is zij ingeschreven bij het Centrum voor Beeldende Kunst in Assen. In 2010 werd ze lid van de Stichting Beeldend Collectief Drenthe. Sinds 2014 maakt ze deel uit van de werkgroep Open Ateliers Dwingeloo.

In 2016 is zij lid geworden van de Nederlandse afdeling van " International Watercolor Society. IWS holland".  Deze stichting stelt zich ten doel om de aquarel meer onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Dit doet zij o.a. door schilderdagen te organisern waar ook demonstraties gegeven worden. Tevens kunnen leden deelnemen aan exposities die georganiseerd worden. In het najaar van 2017 werd er door een aantal leden hard gewerkt aan de realisatie van een grote expositie in september, in Uden. Ongeveer 80 - 100 aquarellen waren te bezichtigen. Ook Trijntje was één van de deelnemers in Uden.

 

Atelier de Garage

Achter de Hoven 12

7991 AD  Dwingeloo